Amazon fimpar emballage – skickar i tillverkarens förpackning

För att minska ner på mängden förpackningar väljer nu Amazon att lansera ett nytt koncept i Sverige. Vad sägs om att skicka produkter helt utan extra emballage?

Svenska Amazon väljer att skala ner på sina transportförpackningar. Det rapporterar flera medier, bland annat Packnews.se. Detta innebär att svenska kunder framöver kan komma att få sina varor utan något extra emballage utöver det tillverkaren har producerat, förutsatt att förpackningen lämpar sig för det. 

– Våra kunder vill att produkterna de köper på Amazon.se ska komma fram snabbt och säkert, med minimalt med emballage att återvinna. Idén bakom vårt nya förpackningsprogram i Sverige är att eliminera extra emballage helt och hållet, och enbart lägga till en extra papperspåse eller kartong när det är nödvändigt för att skydda produkten, säger Gulfem Toygar, Sverigechef för Amazon. 

Enligt Packnews.se är sportprodukter en av de kategorier som ingår i det nya förpackningsprogramet. Produkterna ska ha testats i förväg för att säkerställa att de faktiskt klarar av leveransen i sin originalförpackning. Exakt vilka produkter som ingår i programmet meddelas inte i förväg, men när kunden checkar ut sitt köp kommer de att få ett meddelande och att förpackningen ”visar vad som vinns inuti”, enligt Packnews.se. 

– Ibland föredrar kunder att lägga till en förpackning, exempelvis om det är en present till en familjemedlem som bor i samma hushåll. Vi vill självklart inte förstöra dessa överraskningar. Därför kan kunder i många fall be om extra leveransförpackning genom att välja ’Dölj som finns inuti’, säger Gulfem Toygar.

Amazon meddelade i mitten av november att allt transportemballage de använder i Europa numera är återvinningsbart till 100 procent.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="33538" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]