Revolution Race lanserar alpinsortiment

Den svenska, snabbväxande onlineförsäljaren av outdoorutrustning Revolutionrace väljer att satsa in i ett nytt segment. I dag lanserar de sin första alpinkollektion.

– Nu i november lanserar vi ett nytt alpint sortiment med allt från skidglasögon till handskar, byxor och skidjackor, med snölås så det inte kommer in snö. Vi kommer sälja allt alpint utom hjälmar, pjäxor och skidor, säger vd:n Paul Fischbein till tidningen Ehandel.

I den första releasen syns jackor och skidbyxor, tre modeller vardera för dam respektive herr, och kläderna är dessutom utrustade med komponenter från välkända leverantörer. Produkterna är fyllda med Thinsulate-foder från 3M och har membran från Hypershell. Alla jackor har inbyggda Recco-reflektorer, liksom de bib-pants som ingår i kollektionen.

Materialet är till stor del återvunnet, antingen 100 procent återvunnen polyester eller 83 procent återvunnen polyamid. Priset spänner mellan 1499 kronor för ett par täckbyxor upp till 2799 kronor för en vattentät skaljacka med 20 000 millimeter vattenpelare.

Några accessoarer som handskar och skidglasögon syns dock inte i den första kollektionen.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="33309" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]