Norrøna nyöppnar – hoppas på fler Sverigebutiker

I mitten av september invigde Norrøna sin nya butik i Göteborg – och Sverige är en fortsatt intressant marknad, menar retaildirektör Bård Kvamme. De hoppas kunna öppna flera butiker här framöver.

Grattis till butiken! 

– Tack! Vi hade en butik tidigare i Göteborg, men kontraktet löpte ut under coronapandemin. Vi ville flytta, men kunde inte själva resa till Sverige. Vi har många kunder i Göteborg som handlar online, som har kommenterat att de saknat butiken, säger Bård Kvamme, direktör på Norrønas retailverksamhet.

Nu har de invigt en ny concept store i Göteborg och kompletterar därmed sitt butiksutbud i Sverige. I övrigt har de en flagship store i Stockholm, en pro-butik i Åre samt en outlet i Hede. 

– En concept store är inte en fullkollektionsbutik, men butiken i Göteborg kommer ändå att vara någon slags hybrid mot flaggskepp. Vi har byggt ett eventutrymme där våra ambassadörer kommer att kunna hålla i event. Vi har självklart också inlämningsservice för reparation, och så har vi en liten kaffebar. 

Det är kanske de mest osäkra tiderna någonsin för sport och outdoor just nu. Vad har ni för ambitioner med butiken?

– Vi tänker långsiktigt och vi har redan en god wholesale. Men en egen butik är viktig för att vi ska kunna presentera vårt varumärke, kunna visa upp kollektionen och göra vår egen story telling. Vi gör bra ifrån oss online men är positiva till fysisk handel, det är en strategi som fungerar bra tillsammans med att vi har en selektiv distribution.

Bård Kvamme befinner sig under intervjun i USA, där han arbetar med företagets nästa butikssatsning i Boston. Då kommer de att ha fyra butiker även där. I Sverige hoppas han att de på ganska kort sikt ska kunna öppna fler butiker: 2–3 stycken innan 2025 är slut, men vägen dit är inte spikrak.

– Det kommer att drivas av vilka tillfällen som kommer upp. Vi siktar gärna på större städer, där vi ser att det finns en kombination av friluftsintresse och köpkraft. Emporia i Malmö är en plats som vi pratat om tidigare, säger Bård Kvamme.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="32870" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]