Sportshopen storsatsar med tre nya varuhus – öppning denna vecka

Tre nya Sportshopen-varuhus ska öppnas den här veckan om allt går enligt planerna. Nu rör de sig till helt andra delar av Sverige, och provar för första gången att driva varuhus på en ö.

Storhandeln Sportshopen rör sig längre ifrån den svensk-norska gränsen. Nu meddelar de att de öppnar tre nya varuhus i Strömstad, Örebro och Visby. I Strömstad har de tidigare haft en säsongsbutik men väljer nu att satsa på året runt-verksamhet, men i de andra städerna siktar de nu mot en nyetablering.

– Vi letar konstant efter möjligheter vilket gör att vi har ögonen på flera orter samtidigt. Dyker det upp något som passar in på vår expansionsstrategi så kör vi. Vi ser större svenska orter som ett naturligt led i vår tillväxt då vi redan finns utmed gränsen, meddelar Sportshopens vd Johan Andgren tillsammans med företagets kommunikatör Carl Nero, i ett mejlsvar till Sportfack.

Till butiken i Visby har man utlyst 14 tjänster på Arbetsförmedlingen: En butikschef och 13 butiksmedarbetare på upp till 80 procents arbetstid, med omgående tillträde. Och det går undan. Butiken i Örebro öppnade den 16 maj och de andra två ska öppna ”Vilken dag som helst”. När de är klara har de 18 butiker i Sverige.

– Vi vill alltid vara positiva och hoppas kunna slå upp portarna för flera butiker nu innan Kristi Himmelsfärd. Örebro, Visby och Strömstad på samma gång vilket känns fantastiskt.

Det är lågkonjunktur – hur tänker ni med timingen?

– Vi vet att vi har riktigt bra plagg till väldigt konsumentvänliga priser. Det tillsammans med välfyllda varuhus, fullskalig e-handel och fantastisk personal så ligger vi rätt i en svårare tid.

Butiksytan kommer ligga på 2 000, 2 700 och 2 600 kvadratmeter för butikerna i Strömstad, Örebro respektive Visby. En bra bit mindre alltså, än kedjans största varuhus i Strömstad som toppar på 8 000 kvadratmeter.

Vad ser ni för logistiska utmaningar i att etablera varuhus på en ö som ligger rätt långt ifrån era andra varuhus?

– Gotland är en riktigt rolig och spännande plats för oss. Det är såklart längre bort och ger de utmaningar som kommer med en ö och distans. Vi är dock övertygande om att vår affärsmodell och logistik kommer lösa det lika bra som för våra andra butiker.

För Gotlands del så känns det här som en ganska stor grej – har ni någon form av samarbete med kommunen?

– En butiksöppning är såklart alltid intressant för näringsliv och kommun. Vi har dagligen kontakt med flertalet intressenter och vem vet vad som händer framöver.

Det finns inte så många sportaffärer på Gotland – hur ser ni på konkurrensläget?

– Det finns såklart med i våra tankar men vi har full respekt för konkurrenter och tycker det är skoj att de finns. Konkurrens ger dig drivkraften att förbättra dig. Vi är säkra på att med vår kunskap, sortimentsbredd och prisbild så kommer vi vara ett attraktiv alternativ för alla som besöker, och bor, på Gotland.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="29784" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]