Skechers blir än mer miljömedvetna

Ett nytt samarbete gör att Skechers planerar skänka många miljoner kronor för att förbättra vår miljö.

Skechers har ingått i ett partnerskap med den globala non-profit-miljöorganisationen Nature Concervanct. Samarbetet är skapat för att Skechers ska göra ett mindre klimatavtryck. De själva citerar partnerskapet som ”Gott för dina fötter och gott för världen”. Totalt ska Skechers bidra till organisationen med 800 000 dollar över tid och pengarna går till att skydda jorden och världshaven.

Bland annat ska pengar gå till återplantering av skogen vilket i sin tur leder till att Skechers ska använda sig av hållbara förpackningar.
Företaget säljer årligen över 163 miljoner par skor och redan idag använder de sig av återvunnen skokartong och miljövänliga färger. Dessutom har plasten i embalaget minskat med 90 procent.

Dessutom har Skechers tagit steg för en bättre miljö genom att lansera ”Our Planet Matters”, en kollektion med hållbara herr-, dam- och barnmodeller som designats med miljövänligare material.
– Som ett globalt livsstils-skomärke har vi en fantastisk möjlighet för att uppmuntra kunder i alla åldrar till att bli ännu mer miljövänliga i vardagen. Och ”Our Planet Matters”-kollektionen är ett naturligt steg i den riktningen. Varje litet steg räknas och det är ett enkelt sätt vi kan inspirera människor i alla åldrar och över hela världen, säger Skechers vd, Michael Greenberg, i ett pressmeddelande.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="7961" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]