Kang vill bidra till bättre miljö – skänker del av försäljning

Tillsammans med Protect Our Winters har Kang nu tagit fram en limiterad upplaga av sina bambustavar, där en stor del av intäkterna går till arbetet för att bevara våra svenska berg.

Kang, den Åre-baserade stavtillverkaren, har tagit fram en organisk skidstav tillsammans med miljöorganisationen Protect Our Winters. Kang Bamboo POW Edition heter den och är, precis som namnet antyder, gjord i bambu.

Enligt Kang själva är bambu dubbelt så starkt som aluminium samtidigt som det bara släpper ut 8 respektive 2 procent av den koldioxid som aluminium och kolfiber gör. Andra fördelar är att bambu är återvinningsbart och biologiskt nedbrytbart, vilket gör dem till ett mer hållbart alternativ.
Bambu är ett otroligt hållfast organiskt material vilket gör Kang Bamboo till vår mest miljövänliga stav hittills. Därför tycker vi den är en perfekt produkt för vårt samarbete med POW, Protect Our Winters” säger Carl Norinder, medgrundare och VD för Kang. ”Vårt samarbete känns fullkomligt naturligt eftersom vi delar målet att inspirera skidåkare att agera på ett sätt som gör att vi kan fortsätta åka skidor även i framtiden” säger Joel Lundberg, styrelsemedlem i Protect Our Winters Sverige.

Under Freeride World Tour 2021 användes staven av professionella åkare, bland annat Tao Kreibich och David Deliv, som också varit med och utvecklat den alpina produkten. 

30 procent av intäkterna för den limiterade upplagan skidstavar går oavkortat till Protect Our Winters Sverige.
– Vi är en ideell medlemsorganisation, men partnerskap med progressiva företag är en viktig del för att finansiera våra initiativ och vi är tacksamma för vad Kang kan tillföra genom vårt samarbete, säger Joel Lundberg.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="7959" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]