Jaktia växer – här öppnas enorm butik

Jaktia har förvärvat en konkurrent för att växa. Snart ska en av Nordens största jakt- och fiskebutiker slå upp portarna.

Jakt- och vapenhandlaren Vapencentrum i Umeå har förvärvats. Företaget som grundades under 1970-talet omsätter ungefär 9 miljoner kronor per år men nu är det alltså slut med det. Anledningen är att Jaktia helt tar över verksamheten vilket innebär att Vapencentrum lägger ner.
– När möjligheten att förvärva Vapencentrum dök upp kunde vi helt enkelt inte säga nej. Formerna för en affär har diskuterats under en tid och nu kändes det ”rätt” för oss båda, säger Jöns Petter Lidström, ägare av Jaktia Umeå, i en kommentar till Market.

Anledningen till förvärvet var att Jaktia också hade växt ut sin egen kostym i Umeå och därför ville expandera. Storsatsningen innefattar en nyetablering i staden och målet är att skapa en naturlig mötesplats för kunderna och en komplett butik inom jakt, sportfiske, skytte, båt och utomhusliv. Enligt Jaktia själva ska butiken vara en av de största när allt väl är på plats. Som ett komplement till försäljning av jakt- och fiskeprodukter vill man också erbjuda kurser och föreläsningar om alltifrån styckning till vinprovningar.

Butiksytan är ungefär 2 000 kvadratmeter och den nya anläggningen planeras öppna i början av 2022.
– Otroligt roligt för teamet i Umeå som gör stora satsningar just nu. Det skall verkligen bli spännande att följa butikens resa under 2022, kommenterar Jaktias vd Lars Martinsson.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="7967" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]