Isbjörn firar 10 år med limiterad kollektion

2012 började Isbjörn of Sweden göra barn- och ungdomskläder av hög kvalitet. Ingen trodde att det skulle fungera men nu kan de fira stora framgångar genom att göra en uppdaterad version av sitt egna original.

2012 startade Isbjörn of Sweden med juniorkläder, med målet att skapa kläder i ett högre kvalitets- och prisläge. Betrodda i branschen såg inte hur det skulle fungera men de startade det hela ändå. Och nu, tio år senare, omsätter kollektionen 40 procent av den totala omsättningen samtidigt som kategorin är den som växer snabbast. Framför allt är det via deras egna e-handel de ser utvecklingen och de själva menar att det är ett bevis att även de större kidsen ska kunna böra vinterkläder med kvalitet.

För att fira jubileumet har Isbjörn of Sweden tagit fram en limiterad upplaga av sin egna första skidkollektion. Den är förstås uppgraderad med det senaste inom materialval och dessutom är den bättre sett till hur de idag jobbar med sitt miljöarbete. Plaggen är, enligt företaget, till 97 procent tillverkade i extremt slitstarka bluesign-certifierade material. De är 100 procent flourkarbonfria och har 100 procent återvunnet fiber i all badding. Dessutom är de expanderbara i sin storlek, vilket gör att de kan ärvas i flera led och därmed ”leva länge”, alltså påverka miljön mindre.

Även den här versionen är döpt till Backflip.
– Backflip var alltid före sin tid och tidigt ute med miljömedvetenheten redan 2012 när det inte fanns mycket teknik eller hållbara alternativ för tonåringa skidåkare. Den här milstolpen har inneburit att vi kunnat ta tillbaka originalet och skapa en kollektion som är ännu mer hållbar i linge med de senaste utvecklingarna inom tillverkning, material och design. Samtidigt som vi fortsätter innovera och leda den hållvbara outdoor-marknaden för barn, säger Isbjörn of Swedens vd och rundare, Maria Frykman i ett pressmeddelande.