Hemarbetet fortsätter 2022

Det lär fortsatt vara gott om hemarbete 2022. Hur detta påverkar den fysiska handeln återstår att se. Men man kan väl ana att e-handeln kommer gynnas av detta.

Hemarbetet lär inte minska 2022. Detta enligt en ny Sifo-undersökning gjord på uppdrag av förvaringsföretaget Elfa. Enligt undersökningen komme de som jobbat hemifrån under 2021 även fortsätta med det under 2022. Vanligast är dock att man arbetar hemifrån under några dagar av veckan, och alltså inte samtliga arbetsdagar.

Det är oklart hur detta kommer påverka retailhandeln men man kan ju ana att e-handeln fortsätter att växa om trenden håller i sig. Det som också talar för att detta stärker sporthandeln generellt är att hemarbete oftast innebär mer tid efter arbetet, då restiden försvinner. Detta i sin tur kan leda till mer fritidsaktiviteter. 

Arbete från soffan eller köksbordet kan också innebära ergonomiska problem. Detta gör att återhämtningsprodukter, hemmagym och andra produkter möjligtvis ser ett fortsatt uppsving i försäljningen.

42 procent jobbade hemifrån 2021 och under 2022 väntas 41 procent göra detsamma. I storstäderna är det än vanligare, över hälften av invånarna jobbar hemifrån och i Stockholm har siffran varit så hög som 60.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="7965" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]