Aclima blir en del av Open Air Group

Aclima har nya, svenska, ägare. Klassiska norska friluftsvarumärket har förvärvats.

Open Air Group (OAG) förvärvar norska Aclima, Nordens ledande tillverkare av funktions- och friluftskläder i merinoull. Förvärvet av Aclima breddar OAG:s verksamhet och stärker erbjudandet inom friluftssegmentet.

Nu blir norska Aclima en del av Open Air Group. Aclima är ett familjeföretag i tredje generationen med fokus på funktions- och friluftskläder tillverkade i merinoull. Förvärvet av Aclima är OAG:s första förvärv inom friluftssegmentet samt även gruppens första förvärv i Norge.
–Intresset för riktigt bra och hållbara friluftskläder fortsätter att öka och vi ser, inte minst i vår egen ehandel, att Aclima är väldigt populärt. Vi har alltid varit imponerade av kvaliteten i Aclimas produkter och de har haft en stark tillväxt de senaste åren. Bolagets kontinuerliga fokus på merinoull med dess fina egenskaper, och som i Aclimas fall är 100% spårbar, gör Aclima väl positionerat inför framtiden. OAG har sedan tidigare en stark plattform inom jakt men förvärvet av Aclima stärker erbjudandet inom friluftssegmentet. Vi är mycket glada över att kunna välkomna Aclima till OAG-familjen.” säger Camilo Sjödin, vd Open Air Group.

I nummer 2, 2022 kommer Sportfack publicera en längre intervju med Camilo Sjödin om Open Air Groups framtida strategier.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Aclima AB

    Aclima AB säljer och marknadsför det prisvinnande varumärket Aclima – Högkvalitativa mellanlagerplagg, underställ, strumpor, mössor och handskar i merinoull. Direktleverans från egen fabrik och lager.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="7969" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]