Träna utomhus bättre än inomhus

All träning är förstås bra. Men om du har valet att träna utomhus så ska du göra det. Detta enligt forskaren och träningsexperten Mikael Mattsson.

Att röra på sig är förstås viktigt för välmåendet, det vet vi alla. Och dina muskler gör förstås ingen skillnad på vart du utför din träning. Men ditt psyke gör. Detta hävdar forskaren och träningsexperten Mikael Mattsson. Han menar att det är bättre att utföra sin fysiska träning utomhus.

Enligt Mattsson finns det forskningsstöd som påvisar att utomhusträning tillför annat som inomhusträning inte kan.
– Det viktigaste är att man gör sin träning, oavsett om det sker utomhus eller inomhus. Men om vi bortser från det och tänker att vi redan tränar – då är det flera nivåer bättre att göra det utomhus. Framför allt har det med upplevelsen att göra, det ger positiva känslor och ökar motivationen till att fortsätta träna, säger tränaren enligt ett pressmeddelande från Icebugs.

Utomhusträning ger mer energi och gör oss mindre deprimerade, enligt forskaren. Ett träningspass utomhus tenderar också att göra oss mer nöjda och mer benägna att genomföra samma aktivitet en gång till.
– Träningseffekten mellan inne och ute är alltså liten. Men om man räknar in att upplevelsen blir bättre, att du får en ökad motivation och lägre stressnivåer – då kan det göra att du också svarar lite bättre på din träning om den genomförs utomhus.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="7989" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]