MIPS-toppar kliver in i Spektrum – med nya pengar i kassan

Spektrum, tillverkare av skid- och solglasögon i biobaserade material, har tagit in två välkända MIPS-bröder. I och med det fyller de också på kassan för att göra en stor satsning.

Johan och Marcus Thiel, profiler inom börsnoterade MIPS, går in som delägare i eyewearbolaget Spektrum. De tillverkar högpresterande skid- och solglasögon för sport i biobaserade material. Johan Thiel tar plats i styrelsen och Marcus Thiel ansluter som affärsområdeschef för bolagets stundande satsning inom ”Protectice Gear” samt på posten som vice vd.

Samtidigt gör Spektrum en nyemission om 18 miljoner kronor där man säkrar ett flertal nya ägare. En av ägarna är OS-hoppet Sven Thorgren. Spektrum värderas strax över 100 miljoner kronor i och med nyemissionen.
”Med det nya kapitalet och bröderna Thiels erfarenhet ska bolaget ta sig an och utveckla en ny produktkategori inom ”Protection” samt utöka marknadsfokus till nya segment utanför ”Sports”. Bolaget kommer även accelerera sina initierade satsningar i Kina och USA”, skriver de i ett pressmeddelande. 

Spektrum har haft fin tillväxt trots covid-restriktioner på flera marknader. Den starka miljöprofilen kombinerat med att försäljningen inom produktsegmentet solglasögon tagit ordentlig fart pekas ut som drivande faktorer till ökningen.
– Vi på Spektrum tar nästa steg i vår tillväxtplan och med denna affär kommer vi nu kunna sjösätta de projekt och visioner som vi har haft under en längre tid. Jag ser mycket fram emot att lansera nya produktkategorier tillsammans med Johan och Marcus till våra kunder på över 20 geografiska marknader. Deras erfarenhet och kunskap, inte minst från tiden på MIPS, tillsammans med vårt team på Spektrum blir en väldigt stark konstellation, säger Spektrums vd, Andreas Nilemo.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="7987" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]