Förbättrad park på Kungsberget

Den lite mer våghalsige snowboard- och skidåkaren har anledning att ta sig till Kungsberget i år. De har nämligen en helt ny park lagom till säsongstart.

Kungsberget kommer att bygga om sin park till kommande säsong. Efter att länge ha legat i anslutning till familjebacken väljer man nu att placera den på sydsidan, där man har ett bättre snösystem. Samtidigt har man valt att bygga den nya parken formad efter naturen på ett bättre sätt. Det ska generera fler vägar in i hopp, rails och boxar för att upplevelsen ska ha större förändring mellan liftåken.
– För parkåkare är jag säker på att det kommer bli en spännande och uppskattad nyhet, säger Johnny Jernqvist, platschef i Kungsberget, i ett pressmeddelande.

Med ett bättre snösystem på bergets sydsida hoppas man snabbare kunna öppna parken på säsongen. Dessutom görs familjebacken större, vilket medför fördelar även där. Samtidigt som man förbättrar parken på sydsidan förändras också ”juniorparken”, där man skapar olika svårighetsgrader samt adderar en helt ny hoppkudde för den våghalsige. Tanken är där att man ska kunna ta sig ner för hoppen oavsett nivå och erfarenhet. 

Kungsberget satsar också inför året genom att bygga ett åkband i barnområdet.
Skidanläggningen öppnar de första backarna 4–5 december och har helgöppet från 19 december och framåt. 

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="8008" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]