Casalls monstersiffror – planerar nu en rejäl omsättningsökning

Casall har haft en väldigt fin period bakom sig. Företaget som arbetar med träningskläder och träningsredskap har nu som mål att fortsätta öka sin omsättning, och det med ett högt tempo.

Casall växer så det knakar. Företaget som har träningskläder och träningsredskap har det senaste året växt med 21 procent och femdubblat resultat samt stärt den egna e-handeln, som fyrdubblats över en tvåårsperiod. 

Nu meddelar man att planen är att dubbla sin omsättning över tre år. 
– Vi har lagt en tydlig strategi som vi konsekvent arbetar mot och det har gett resultat. Samtidigt är det här bara början för vi har under året etablerat Casall hos många prestigefulla återförsäljare – från ledande modeaktörer som Net-a-porter.com till framstående sporthandlare i premiumsegmentet runt om i Europa. Det gör att vi kan se en stark tillväxt framför oss och vår införsäljning av SS22 har slagit alla rekord, säger Nanna Hedlund, VD för Casall Sport.

De nfina omsättningsutvecklingen härlder Casall själva till e-handeln, och då kanske främst deras egna. Där har man alltså fyrdubblat omsättningen över en tvåårsperiod vilket har kunnat ske tack vare en ombyggd plattform, ett förstärkt team och nya samarbetspartner samt unika produklanseringar.

Utöver omsättningens utveckling har företaget också förändrats när det kommer till hållbarhet. 2022 är 100 procent av säsongskollektionen hållbarhetsmärkt och dessutom införs hållbarhetsgaranti.

För att fortsätta den fina utvecklingen och för att nå sina högt ställda omsättningsmål har man förstärkt företaget med en e-handelschef, ny marknadschef och ny sortiment- och inköpschef.
Vi är övertygade om att en strategi med en stark egen kanal, i kombination med väl utvalda återförsäljare, är nyckeln till framgång i framtidens retail. Vår egen e-handel erbjuder Casalls kompletta sortiment, med många unika produkter, och det ser vi att våra kunder uppskattar. Det kommer ligga till grund för den dubblering av omsättningen som vi skall göra igen, fortsätter Nanna Hedlund, VD för Casall Sport.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="8006" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]