De gör skidkläder av socker

Franska Picture använder sig av bio-baserad polyester, skapade av sockerrörsproduktionens rester.

Socker. Eller ja, sockerrörsproduktionens rester, är vad Picture Organic Clothing gör skidkläder av. Den bio-baserade polyestern är alltså inte skapad av sockerrör odlade för textilproduktion i grunden, utan istället tar man tillvara på det som ändå skulle slängas. 

På så sätt har Picture uteslutit användningen av traditionell polyester från sina produkter och ersatt det med den bio-baserade typen. Detta gör att klädtillverkaren minskat sin miljöpåverkan med 25 procent.
Bio-polyester innehåller också material hämtat från PET-flaskor och fördelningen är ungefär 50-50.

Det franska företaget har nu tagit fram en kollektion med skidkläder för både damer och herrar som använder sig av det sockersöta materialet. Jackor och byxor är både vind- och vattentäta för att därmed vara fullr funktionella för en lång dag i backen. Utöver det är de förstås också fyllda med andra smarta funktioner.

Damjackan, U14, har enligt företaget en ”modern och avskalad look för dig som vill ha en lite varmare skaljacka på fjället. Designad för snowboard- och skidåkning”. Priset i butik är 3 000 kronor.

Herrjackan, U66, beskrivs som ”avskalad design, lätt fodrad, hög prestanda och omsorgsfullt valda detaljer”. Priset för U66 är 3 600 kronor i butik.

De gör skidkläder av socker
Modell: U14
De gör skidkläder av socker
Modell: U10 BIB
De gör skidkläder av socker
Modell: U66
De gör skidkläder av socker
Modell: U77 BIB
[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="8018" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]