Uniqlo presenterar nästa OS-kollektion

Inspirerat av stram, skandinavisk, design fullproppad med funktion. Så kan man sammanfatta Uniqlos olympiska- och paralympiska kollektion för Pekin 2022.

Uniqlo har nu presenterat de kläder Sverige kommer böra under olympiska och paralympiska vinterspelen i Peking 2022. Enligt tillverkaren är det här nästa generation LifeWear vilket ska bidra till bästa möjliga prestation under spelen.

Uniqlos vd och koncernchef för Fast Retailing, Tasashi Yanai, säger att den nya kollektionen är framtagen genom att man studerat och inspirerats av svensk kultur – som enligt honom värdesätter en vacker och enkel design samt en modern livsstil. Yanai säger också att man ”samarbetat med Sveriges idrottare i sin strävan att bidra till sociala framsteg genom sport och kläder”. 

Peter Reinebo, verksamhetschef för SOK säger att tillverkaren av kläderna hjälpte dem under sommarspelen i Tokyo och att man till vinterspelen på andra sidan årsskiftet tagit fram specifika kläder för klimatförhållandena som kommer att råda med betoning på idrottarnas och tränarnas behov. 

Svenska idrottare och tränare har samarbetat med Uniqlo under hela designprocessen och deras insikter i prestandan som krävs för att lyckas har japanska tillverkaren omvandlat till de produkter vi kommer att se utövarna i under spelen. Produkterna har testats av idrottare som i Uniqlos egna ”vädersimuleringslaboratorium”. 

Uniqlos kläder för idrottarna bygger på lagersystem för ytter-, mellan-, och basartiklar. Detta för att man enkelt ska kunna reglera kroppstemperaturen. Dessutom har Uniqlo tagit fram specifika produkter för rullstulsburna idrottare. Speciella snitt på jackor ska eliminera bulk runt magen när du sitter och en innovativ midjedesign på byxorna ska göra dem enkla att ta på och av.

Kollektionens färgpalett går från svart och vitt till grått, gult och marinblått. Detta inspirerat av den minimalistiska, skandinaviska, stilen.

Uniqlo presenterar nästa OS-kollektion
Uniqlo presenterar nästa OS-kollektion
Uniqlo presenterar nästa OS-kollektion
[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="8054" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]