De blir distributörer av rörliga golfgolvet

Golf som en utomhussport är historia. Från nu och framåt lär simulatorgolfen bara fortsätta att öka i antalet användare och intresse. Ett bevis på detta är att nya produkter tas fram, som ett specialgjort golv – som rör sig för att därmed ge utövaren en mer autentisk upplevelse.

Inomhusgolf är en marknad som växer lavinartat. Så sent som förra veckan presenterade Titleist en ny golfboll, specialanpassad för inomhusspel och träning med TrackMan.

Nu är det klart att BGT Scandinavia AB tecknat ett nytt distributionsavtal med Zen Green Stage Ltd. Detta för att sälja och marknadsföra deras Zen Green Stage i Sverige.

Företaget är brittiskt och har inriktat sig på att utveckla och tillverka rörliga golv, specifikt för golf.

Golvet kan vinklas och förändras vilket kommer med flera fördelar. Vid en putter-fitting är det viktigt med ett golv helt utan fall. Och när man tränar puttning kan det vara bra att träna på vissa typer av fall – vilket förstås är svårt på ett hårt golv utan rörliga delar.

Produkten kan förstås också användas för fullängdsslag. Detta gör att man framöver kommer kunna spela simulatorgolf där marken fktiskt anpassar sig efter läget man är i. Zen Green Stage säger redan nu att de kan användas av världsledande simulatortillverkare, utan att nämna vilka.
– Vi söker kontinuerligt efter produkter och tillverkare som vi kan addera till vår portfölj och som på ett naturligt sätt stärker vårt erbjudande till marknaden, hjälper våra kunder att utvecklas och göra mer och bättre affärer. Zen Green Stage är världsledande inom sitt område och stärker vår position på marknaden inom puttning & putter-fitting, säger Mats-Ola Andreasson, vd BGT Scandinavia AB.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="8080" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]