Naturkompaniet växer – finns nu i grannlandet

För första gången kommer Naturkompaniet att ha en fysisk butik i vårt grannland. 21 oktober öppnar portarna till butiken i Kristiansand. Några dagar senare i Kongsberg.

Men de två butikerna är bara en början. Planen är att öppna ännu fler samtidigt som man hoppas se en större tillströmning av besökare i sin webbutik. I ett pressmeddelande skriver Naturkompaniet att man ser stora möjligheter att utvecklas i Norge.

– Vi är otroligt glada och stolta över lanseringen i Norge. Vår styrka har alltid varit vår kunskapsrika personal och vår mix av fysiska butiker och digitala kanaler. Nu etablerar vi vårt koncept på ett liknande sätt i Norge. Vi på Naturkompaniet vill uppmuntra fler personer att göra förnuftigare och mer hållbara köp och välja produkter som håller länge, säger Henrik Hoffman, vd på Naturkompaniet i ett pressmeddelande.

Precis som i Sverige innebär konceptet i Norge att sälja utrustning för friluftsliv från världsledande företag, såsom Fjällräven, Primus, Hanwang, Tierra, The North Face och Hestra för att nämna några.

Naturkompaniet skriver också i sitt pressmeddelande att man sedan 1990-talet arbetat för att förbättra och utveckla sitt hållbarhetskoncept, för att vår planet ska orka med oss en längre tid. Målet är att minska köp-och-släng-mentaliteten och istället sälja produkter som man kan njuta av en längre tid.
– Vi på Naturkompaniet tycker det är viktigt med underhåll och hjälper gärna våra kunder med tips för att underhålla och reparera friluftskläder och utrustning, säger Hoffman.