Naturkompaniet växer – finns nu i grannlandet

För första gången kommer Naturkompaniet att ha en fysisk butik i vårt grannland. 21 oktober öppnar portarna till butiken i Kristiansand. Några dagar senare i Kongsberg.

Men de två butikerna är bara en början. Planen är att öppna ännu fler samtidigt som man hoppas se en större tillströmning av besökare i sin webbutik. I ett pressmeddelande skriver Naturkompaniet att man ser stora möjligheter att utvecklas i Norge.

– Vi är otroligt glada och stolta över lanseringen i Norge. Vår styrka har alltid varit vår kunskapsrika personal och vår mix av fysiska butiker och digitala kanaler. Nu etablerar vi vårt koncept på ett liknande sätt i Norge. Vi på Naturkompaniet vill uppmuntra fler personer att göra förnuftigare och mer hållbara köp och välja produkter som håller länge, säger Henrik Hoffman, vd på Naturkompaniet i ett pressmeddelande.

Precis som i Sverige innebär konceptet i Norge att sälja utrustning för friluftsliv från världsledande företag, såsom Fjällräven, Primus, Hanwang, Tierra, The North Face och Hestra för att nämna några.

Naturkompaniet skriver också i sitt pressmeddelande att man sedan 1990-talet arbetat för att förbättra och utveckla sitt hållbarhetskoncept, för att vår planet ska orka med oss en längre tid. Målet är att minska köp-och-släng-mentaliteten och istället sälja produkter som man kan njuta av en längre tid.
– Vi på Naturkompaniet tycker det är viktigt med underhåll och hjälper gärna våra kunder med tips för att underhålla och reparera friluftskläder och utrustning, säger Hoffman.

Relaterat företag i Sportregistret

  • HESTRA

    HESTRA är ett svenskt familjeföretag, grundat i Småländska Hestra 1936, som designar, tillverkar och säljer kvalitativa handskar. Varumärket erbjuder ett brett sortiment av olika material, allt från klassiska skinnhandskar till mockahandskar och svinskinnshandskar. HESTRA utvecklar alltid handskar med största fokus på kvalitet och dig som användare; den professionella utövaren, vardagsmotionären, den modemedvetna kunden och dig där emellan.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="8084" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]