Friskis tar gymmet till skolan

I en tid då barn och unga rör sig mindre och känner sig mer stressade vill Friskis&Svettis göra vad de kan för att öka välmåendet. Därför tar man nu träningen till ungdomarna, snarare än tvärtom.

”Friskis Pop up i skolan”. Så heter första delen av satstningen från Friskis&Svettis för att få barn och ungdomar att röra på sig mer än de gör i dagsläget. Tanken är att man ska installera mobila minigym på skolgården för att skapa nyfikenhet och motiverar till att få barn och ungdomar att röra på sig mer.

–Vi vet vilken förändringskraft som finns i träning och rörelse. I det här projektet är ett nära samarbete med skolorna lokalt avgörande. Elever och skolpersonal ska känna att Friskis är där för dem och inte tvärtom, säger Susanne Jidesten generalsekreterare för Friskis&Svettis i ett pressmeddelande.

Till en början kommer gymmen att finnas i Ängelholm och Kalmar. Sedan ska man ta detta vidare till en bredarer målgrupp i Jönköping, Linköping och Norrköping.
– Vi utgår från ledorden Chill, Charge och Challenge där vi inspirerar till träning samtidigt som vi pratar om hur viktigt det är att ladda batterierna med mat, sömn och en bra balans mellan återhämtning och utmaning. Självklart är också lust en viktig ingrediens när Friskis pratar rörelse, säger Nina Forsberg, träningsutvecklare på Friskis&Svettis.

Det första gymmet öppnar på Rönnegymnasiet i Ängelholm 20–21 oktober.

 

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="8099" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]