Ny Nike-butik till köpcentrum

Under sensommaren öppnade Nike en ny butik i Westfield Mall of Scandinavia och nu är det alltså dags för ännu en nyöppning i Unibail-Rodamco-Westfields lokaler.

Den här gången har Nike valt att öppna en ny butik i Täby Centrum. Butiken omfattar 622 kvadratmeter och kommer att ligga på plan 1 vid inomhustorget. Butiken öppnar 7 oktober och målet är att man ska erbjuda ett ”generöst sortiment av det senaste inom kategorin som varumärket är känt för att erbjuda”. 
 
Linda Jensen är centrumchef. Hon säger i ett pressmeddelande att man är glad över att ett av världens mest välkända varumärken öppnar en egen butik i deras lokaler.
– Att Nike väljer att satsa på en helt ny butiksetablering i Täby Centrum i höst känns såklart väldigt roligt. De har en naturlig plats i vår ”flagshipdestination”.
– Vi har också ett starkt kundunderlag för sportsegmentet bland våra besökare och vi är därför övertygade om att Nike och deras sortiment kommer bli mycket uppskattat, säger Linda Jensen.
 
Att Nike öppnar en egen butik följer det mönster Sportfack kunde måla ut tidigare 2021. Då stod det nämligen klart att giganten bytt strategi för distribution av sina egna varor och istället för att distribuera till flera, endast fokusera på sian egna kanaler samt några få utvalda.
[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="8107" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]