Aclima samarbetar med norsk miljöorganisation

Norska ullunderställ ska användas i havsforskning. Aclima väljer att samarbeta med ett miljöinitiativ som kämpar för friska hav. Snart kan det resultera i kläder av fiskskinn och sjögräs!

Aclima inleder ett samarbete med det norska miljöinitiativet Rev ocean, ett icke-vinstdrivande företag som arbetar för en hälsosam havsmiljö. Samarbetsavtalet ska verka för att utveckla nya hållbara lösningar inom textilindustrin.
– Vi har höga förväntningar på hur vi ska kunna samarbeta för att använda den expertisen som finns inom båda företagen, för att gynna både miljön och framtiden, säger Ole Magnus Halvorsen, marknadschef på Aclima, i ett pressmeddelande. 

På sikt hoppas de att utveckla nya material tillsammans som ska kunna användas på ett hållbart sätt inom textilproduktion. En specialdesignad produktlinje med ullkläder kommer att lanseras, och de anger också att de vill undersöka material med förnybara råvaror som fiskskinn och sjögräs. 

Rev ocean bygger för närvarande ett forskningsskepp som kommer att bistå deras arbete med plastföroreningar, klimatförändringar och överfiske. De behöver också kläder och utrustning som ska matcha deras hållbarhetsprofil, vilket ska gå i linje med Aclimas produktutbud. Företaget samordnar forskare som är ute i naturen och de ska kunna testa produkter i fält.
– På grund av de väderförhållanden som vi arbetar i så har vi ofta kompromisslösa krav på att vår utrustning måste hålla en hög teknisk kvalitet, säger Anne Slaaen på Rev ocean. 

Text: Elinor Karlin

Relaterat företag i Sportregistret

  • Aclima AB

    Aclima AB säljer och marknadsför det prisvinnande varumärket Aclima – Högkvalitativa mellanlagerplagg, underställ, strumpor, mössor och handskar i merinoull. Direktleverans från egen fabrik och lager.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="8162" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]