Unisport öppnar flaggskeppsbutik i Stockholm

Unisport, Europas ledande webbshop inom fotbollsutrustning, öppnar i november en flaggskeppsbutik – i Stockholm city. Fotbollsbutiken vid Sergels torg blir Unisports tredje storsatsning inom fysisk handel efter Köpenhamn och Paris.

Under årets sista kvartal kommer Stockholms renoverade cityområde, Sergelstan, att få ett tillskott av ännu en konceptbutik inom sporthandeln. Unisport är Europas ledande e-handlare inom fotbollsprodukter, och har varit verksamma i Sverige sedan 2012 med e-handel på unisportstore.se. Nu satsar det digitalt drivna företaget på en fysisk etablering i landet.

Butiken kommer att öppna i Sergelhusen, precis vid Sergels torg på Sveavägen 2, med en butiksyta på knappt 300 kvm. Ambitionen är att skapa en högklassig destination för svenska fotbollskonsumenter och erbjuda mer än en traditionell butiksupplevelse genom implementering av premium service, personalisering och digital storytelling.

– Vår vision är att förverkliga fotbollsdrömmar, och det gör vi genom att inspirera med exklusivt innehåll, premium service och tillgång till världens bästa fotbollsprodukter, oavsett om vi möter kunden online eller i en av våra fysiska butiker, säger Michael Burk, vd på Unisport. Genom att förankra vår starka onlinekanal i Sverige med en butik i Stockholm kommer vi kunna erbjuda en shoppingupplevelse som svenska fotbollsälskare inte upplevt tidigare.

Unisports nya butik kommer öppna i Vasakronans fastighet Sergelhusen som 2020 prisades
som årets LEED-byggnad och är ett av de LEED-projekt i världen som fått flest antal poäng.
Hyresavtalet är ett s.k. ”grönt hyresavtal” i vilket parterna har kommit överens om ett flertal
bestämmelser som ska bidra till en bättre miljö, främst inom energi, avfall och transporter.
Hyresvärden eftersträvar att alla fastigheter i beståndet ska vara miljöcertifierade enligt
LEED och nå högsta nivån, Platina.

Unisport är Europas ledande e-handelsplattform inom fotboll och erbjuder ett unikt premiumsortiment till spelare, supporters, målvakter, tränare och domare. Unisport är även partner till flera Nordiska fotbollförbund samt storklubbar som Liverpool och FC Köpenhamn, säljer online till åtta europeiska länder samt har förutom etablering i Stockholm, en fysisk butik på Ullevål på gång.

*Sportfack återkommer med en längre artikel om butiken när vi varit där och gjort en intervju med vd Michael Burk.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="8175" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]