Många nyrekryteringar till cykelbranschen

Det är inte bara Sverige som får en ny chef hösten 2021 när Stefan Löfvén kliver av. Shimano Nordic och Unicykel har sammantaget gjort tre stycken nyrekryteringar och två rockader.

Hösten brukar innebära många nyrekryteringar och FW2021 är inget undantag i den svenska cykelbranschen.

Fem personer har nya uppdrag hos Unicykel i Göteborg och hos Shimano Nordic i Uppsala.

Många nyrekryteringar till cykelbranschen
Axel Svanstrand, är ny kundsupport hos Unicykel.
Många nyrekryteringar till cykelbranschen
Daniel Johansson är ny distriktsansvarig för västra Sverige hos Unicykel.

Unicykel // Axel Svanstrand & Daniel johansson

”För att möte den senaste tidens starkt ökande intresse för våra produkter förstärker vi nu vår laguppställning.” Det skriver Unicykel i ett pressmeddelande och förstärker därför organisationen med två personer.

Axel Svanstrand, kundsupport. Axel är uppväxt i cykelbranschen och har en lång erfarenhet med att jobba i cykelbutiker, både som säljare och butikschef, vilket kommer väl till pass i hans roll hos oss, skriver Unicykel.

Daniel Johansson, distriktsansvarig för västra Sverige. Daniel har liksom många andra hos Unicykel ett förflutet på Duells. De senaste 13 åren har han jobbat inom marinbranschen med produktutveckling och försäljning men hans stora intresse för pedaldrivan tvåhjulingar har nu fått honom att byta bransch. Cykelmässigt är Daniel en hängiven MTB-cyklist som trivs bäst när det är stökigt i skogen.

Shimano Nordic // Jonas Bjelkmark, Calle Fåglum & Anna Sjöström Walton

Lagom till terminsstarten i Uppsala har tre personer intagit nya positioner hos Shimano Nordic. Jonas Bjelkmark, ny country manager hos Shimano Nordic, berättar:

– När vi såg en ökad efterfrågan för vår OEM-produktion blev Calle Fåglum tillfrågad om att bli OEM Account Manager hos oss. Det blir ett drömjobb för honom, att få jobba nära cykeltillverkare. Så när han valde att kliva dit öppnade det sig en möjlighet för mig att ersätta honom som country manager, säger Jonas som blir en rutinerad CM. Inom Shimano har han tidigare varit bland annat säljare, produktchef och nu senast marknadschef.

Jonas ser även sitt nya jobb som ett drömjobb.

– Det är det, dels får jag en helhetsblick över bolaget och får vara med och påverka både försäljning och marknad. Framöver tror jag mycket på att vi på Shimano tillsammans med butiker ska göra marknadsföring och speciellt digital sådan mot konsument. Det kommer att stärka bägges varumärken.

När Jonas lämnar blev posten som marknadschef ledig.

– Anna Sjöström Walton, som efterträder mig, har just den här breda kompetensen inom digital marknadsföring då hon tidigare bland annat jobbat inom datorspelsbranschen och drivit egen webbshop inom design. Anna kan bidra med mycket av det här som vi vill gärna tillsammans med butikerna. Dessutom är det kul med nytt blod från utanför branschen, avslutar Jonas.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Shimano Nordic AB

    Shimano Nordic AB är ett grossistföretag för delar och tillbehör för cykel och fiske, med flera starka agenturer. Leverans till Sverige, Island, Finland, Norge och Danmark året runt från centrallager i Holland.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="8197" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]