Söder Sportfiske blir börsnoterat

Söder Sportfiske AB, som i flera år har varit en snabbväxare inom sportfisket, blir nu som första svenska sportfiskebutik börsnoterade. En av de nya aktieägarna är Martin Lorentzon, medgrundare till Spotify.

Även om de har en välbesökt butik på Södermalm i Stockholm, så är det framförallt via e-handen som Söder Sportfiske vuxit sig starka under senare år. Grundaren bakom bolaget, Nicklas Jonsson, har tillsammans med kollegan Henrik Sandahl även etablerat flera egna varumärken, som framförallt säljs i deras onlinekanal.
Nu vill de växa ytterligare och förbereder en notering på Nasdaq First North.    
Ambitionen är att bredda ägarbasen och öka kännedomen om bolaget hos en bredare målgrupp, samt få en utökad tillgång till kapitalmarknaden för att ytterligare stärka möjligheterna till långsiktig utveckling. Priset blir 47 SEK per aktie, motsvarande ett marknadsvärde på Bolagets aktier om cirka 352 MSEK, berättar sajten Fisheco.se
Redan nu har Cervantes Capital AB, Cliens Kapitalförvaltning AB samt AB Grenspecialisten åtagit sig att förvärva aktier motsvarande cirka 40 procent av erbjudandet. Bakom Cervantes Capital står Spotifygrundaren Martin Lorentzon.

Viktor Gullbrand, vd för Söder Sportfiske, kommenterar beskedet:
– Jag har följt Söder Sportfiske under en längre tid både som kund och nu som VD. Jag fortsätter imponeras över den kunskap och engagemang som finns hos teamet på Söder Sportfiske med Henrik och Nicklas i spetsen och som tagit oss till en ledande position inom sportfisket med stor potential för framtida tillväxt och utveckling. Med kommande börsnotering går vi nu in i en ny fas och jag ser oerhört mycket fram emot att tillsammans med våra kunder, medarbetare på Söder Sportfiske och tillkommande aktieägare fortsätta utveckla bolaget och inspirera fler till att upptäcka det fantastiska som sportfiske har att erbjuda som hobby, intresse och livsstil.

Söder Sportfiske blir börsnoterat
Nicklas Jonsson och Henrik Sandahl bakom disken i butiken på Söder. Foto: Nicolas Jändel

Sportfack skrev om Söder Sportfiskes snabba utveckling redan 2018 och sedan dess har de arbetat ännu mer medvetet mot ett slipat kunderbjudande och lagt mycket tid och kraft på att bland annat få en designkostym som hänger ihop och fungerar som koncept. Enligt Alla Bolag omsätter de cirka 166 MSEK och gör ett resultat på 10 MSEK, 2020. Drygt 80 procent av försäljningen kommer från e-handeln.   

Josephine Salenstedt, styrelseordförande och styrelserepresentant för huvudägaren i Söder Sportfiske, kommenterar:
– Sedan Rite Ventures år 2018 investerade i Söder Sportfiske så har bolaget tagit stora steg, såväl verksamhetsmässigt som organisatoriskt, för att lägga grund för fortsatt god tillväxt under lönsamhet. Vi ser med tillförsikt fram emot att fortsätta arbeta med Bolaget för fortsatt långsiktigt värdeskapande för såväl kunder, partners och aktieägare.
Josephine Salenstedt är för övrigt även styrelseordförande i CDON (reds anm.). 

Källa: Fischeco.se samt Sportfack.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="8202" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]