Ny podcast om innebandyns utvecklingsresa

För alla som älskar sporten och handlar med innebandyprodukter kan det vara intressant att lyssna till den nya podcasten "Från ribbstolar till Globen", som släpps idag den 18 augusti.

Förbundet Svensk Innebandy har slagit på stort i samband med deras 40-årsjubileum och sjösatt en poddserie om innebandyns historia, från tiden då sporten var ett sorts tidsfördriv på skolrasterna till att bli något av en ny nationalsport.    
Under tio avsnitt får lyssnarna ta del av några av de starkaste ögonblicken, om de starka personligheterna, storlagen, och om de mest spännande mästerskapen. Upplägget är gjort i intervjuform, tillsammans med en inläst berättarröst av Dramatenskådespelaren Marie Richardson.
– Innebandyn är en sport som förenat otroligt många människor och på så sätt varit en avgörande faktor i deras liv. En idrott av sådan vikt kräver en ordentlig dramatisering. Vilket den får, tack vare henne, säger Stefan Jonasson, marknads- och arrangemangschef på Svensk Innebandy.

I första avsnittet berättar Niklas Jihde om en karriär som ständigt tänjde på gränserna för hur långt en innebandyspelare kan gå. I nästa får lyssnaren följa historien om förortslaget Balrog Oilers, med gäster som Dogge Doggelito och Bruno Lundberg. I ytterligare ett annat avsnitt berättar Kristina Landgren om hur det var att som första kvinna leda ett svenskt herrlandslag.
– Innebandy är i grunden en väldigt okomplicerad sport som kan utövas av alla. Att i podden lyfta historier om den kraften och sportens förmåga att skapa gemenskap kändes därför självklart för oss, säger Inez Rehn, inkluderingsansvarig på Svensk Innebandy.

I serien hörs även sportjournalisten Lasse Granqvist och sportredaktören Micael Fasth berätta om det allra första världsmästerskapet och om utmaningen med att få innebandyn att slå sig in i mediebruset i strid med ”vanlig sportmedia”.
Första avsnittet av Från ribbstolar till Globen finns som sagt tillgängligt på alla vanliga poddplattformar från och med idag, den 18 augusti, och avsnitten släpps därefter varannan vecka.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="8212" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]