Shimano bygger ny fabrik och investerar stort

I drygt ett år har cykelbranschen lidit av att det fattats komponenter för att möta efterfrågan hos slutkonsumenterna. Där pandemin självklart spelat in stort. Nu gör jätten inom komponenter, Shimano, flera stora investeringar för att så fort som möjligt kunna leverera till en bransch som suktar efter växlar, växelöron och skivbromsar.

Shimano investerar nämligen 1,5 miljarder kronor för att bygga en ny fabrik i Singapore. I en intervju i Nikkei Asia berättar den nyutnämnda företagspresident Taizo Shimano att den nya fabriken i Singapore är planerad att starta produktionen i slutet av 2022. Det skulle ha varit tidigare men byggandet har försenats av åtgärder som vidtagits för att begränsa spridningen av Coronaviruset.

Shimano gör dessutom ytterligare investeringar i den större skolan som kommer kunna snabba på produktionen i dagsläget. För att möta den snabbt växande efterfrågan på e-cykel- och cykelkomponenter som drivs av pandemin kommer ytterligare 1 miljard att investeras för att utöka produktionen i Shimanos två inhemska fabriker i Osaka och Yamaguchi.

Med dessa två fabriker som ökar produktionen, säger Shimano att den totala produktionen i år kommer att vara 1,5 gånger högre än 2019.

Cykelkomponenter utgör idag cirka 80 procent av Shimanos totala försäljning och där resten står för fiskeutrustning.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Shimano Nordic AB

    Shimano Nordic AB är ett grossistföretag för delar och tillbehör för cykel och fiske, med flera starka agenturer. Leverans till Sverige, Island, Finland, Norge och Danmark året runt från centrallager i Holland.