Lager 157 lanserar cykelkollektion

Kedjan Lager 157 slog igenom med denim- och bomullsplagg, men lägger alltmer krut på sin sport- och outdoorlinje. Nu lanserar de sin första cykelkollektion.


Lager 157 lanserar cykelkollektion

Lager 157 har stegvis etablerat sig alltmer som ett sportvarumärke. Ett tydligt steg i den riktningen togs när bolaget köpte upp nysatsningen XCC i Ulricehamn, i princip redan innan de hade slagit upp dörrarna.  
Nu tar kedjan nästa steg mot ett utökat egenbrandat sportutbud, med en ny cykelkollektion. Den har fötts i nära samarbete med 157 Skiteam, ländloppslaget som tidigare hjälpt till med produktutveckling för tränings- och tävlingskläder för längdåkning, löpning och träning.

Lager 157 lanserar cykelkollektion

Cykelkollektionen omfattar BIB-shorts, cykeltröjor och jackor för herr och dam, samt tillbehör som cykelhandskar och armvärmare.  
– Vi har haft en mycket stark utveckling i funktionssegmentet under senare år, Vi har många aktiva kunder på både elit- och breddnivå och cykling har som fritidsaktivitet varit på stark frammarsch de senare åren, så detta är ett naturligt steg i vår sortimentutveckling, säger Johanna Winther, operativ chef, i ett pressmeddelande.  
Lanseringen sker nu i juli på den egna sajten www.lager157.com och i XCC-sportbutiken i Ulricehamn (Lassalyckan) som numera har tagit namnet 157XCC. 

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="8265" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]