Peak Performance säljer gamla kläder

Nej det är inget skämt. Istället en stor satsning på återbruk från Peak Performance. Kunder som tröttnat på sina gamla Peak-plagg kan nu sälja tillbaka dem till företaget som i sin tur säljer dem till vintageintresserade.

Tanken är att när kunder som tröttnat på sina gamla Peak Performance-plagg nu har möjlighet att sälja tillbaka plaggen till butiken och Peak Performance som i sin tur säljer dem till vintageintresserade. Slutkonsumenten som lämnar in plagget i den klassiska General Store-butiken på Biblioteksgatan i Stockholm får en voucher att handla nya Peak-plagg för.

Secondhandinitiativet, som döpts till Wear Agains, är en del av Peak Performance hållbarhetsarbete och ingår i Peak Performance övergripande målsättning att halvera företagets klimatpåverkan till 2030, förklarar vd Sara Molnar.

– Sedan Peak Performance startade för 35 år sedan har vårt mål varit att designa kläder som håller över tid, varför det inte är helt ovanligt att då och då se en gammal Peak Performance jacka från åttiotalet ute på gatorna. Med WearAgains kommer vi att samla plagg från decennier tillbaka under ett och samma tak och möjliggöra nytt liv till plagg som har potential att hålla minst ett decennium till. Säger Sara Molnar, vd på Peak Performance.

Secondhandinitiativet kommer löpa vid sidan av Peak Performance reparationstjänst där Peak Performance reparerar ett köpt plagg gratis i varumärkets general stores förutsatt att det går att laga och kvalitetsstandarden kan behållas tack vare lagningen.

Butiken på Biblioteksgatan blir en testarena för projektet, som om det faller väl ut, kommer att skalas upp.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="8288" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]