Ny energi till Granitbiten

Clif ut och Chimpanzee in. Det är resultatet av Granitbitens senaste energirockad. När Granitbiten numera är distributörer för Chimpanzee, en europeisk tillverkare av energibars, proteinbars, gel och dryck.

Chimpanzee, som har sitt säte i Tjeckien, har devisen ”Be natural” och tillverkar energiprodukter utan onaturliga tillsatsämnen i Europa. Och grundarna är själva aktiva atleter. Något som appelerade deras nya distributör.

– Produkter framtagna av personer som själva är aktiva i dessa sporter och tillverkade i Europa i stället för att behöva fraktas långa sträckor, känns som ett oerhört starkt koncept, säger Granitbitens Thomas Breding och fortsätter.

– Chimpanzee har ett heltäckande sortiment och en väldigt tydlig story med naturliga ingredienser, ett starkt sustainability-tänk och produkter som ökar din prestanda. Förutom produkter mot outdoor så kommer vi också att sälja produkter riktade mot klättring och cykel. 

Att de bägge bolagen hittade varandra var ingen slump menar Thomas.

– Vi har provsmakat och snackat energi med Chimpanzee-teamet på olika mässor i ett antal år, och nu var timingen perfekt då vår tidigare energileverantör Clif Bar lämnat den nordiska marknaden. Vi räknar med att ha produkter i svenska butiker senast i slutet av juli, avslutar Thomas.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="8337" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]