Sportson öppnar sin andra butik i Uppsala

Cykelkedjan Sportson gör en dubbel i Uppsala och startar nu sin andra butik i universitetsstaden. Denna gång i Gränbystadens galleria. Vi har kikat in.


Sportson öppnar sin andra butik i Uppsala
Entrén till Sportsons nya butik i Gränbystadens galleria, Uppsala.

Jonas Holtbo från Sportson berättar för Sportfack att både marknaden och Uppsala som stad växer och att läget är i högsta grad relevant för en ny butiksetablering:
– Gränby är med sitt flöde av kunder en intressant placering för oss och vi fick ett erbjudande vi inte kunde säga nej till. Butiken är öppnad men är egentligen inte en fullt komplett Sportsonbutik ännu, då vi bland annat saknar en komplett verkstad, men det kommer att adderas vad det lider, berättar han i ett mejl.

Sportson öppnar sin andra butik i Uppsala
Det lite mindre butikskonceptet i centrala lägen kallas ”Sportson 2.0”.

Butiken i Gränby är något mindre och sortimentet i butiken fokuserar mer på vardagscyklisten jämfört med butiken i Boländerna, som är betydligt större och rymmer hela Sportsonsortimentet.
– Gränby blir på det sättet lite mer åt det vi internt valt att kalla Sportson 2.0, det vill säga mindre enheter i kanske lite mer centrala lägen där vi kan låta vår ”click n collect” vara det som annars bara de riktigt stora butikerna kan erbjuda, ett riktigt brett och djupt sortiment, men ändå med möjlighet att ge kunden den där personliga leveransen och servicen, skriver Jonas.

Det är Thomas Rask som kommer att driva båda Uppsalabutikerna och enligt uppgift till Sportfack tror han mycket på Gränby och dess publik. Sportson själva beskriver det som särskilt glädjande att under ett komplicerat pandemiår lyckas etablera en ny butik med så kort startsträcka. Starten beskrivs som positiv.

Sportson öppnar sin andra butik i Uppsala
Interiör från nya butiken.
[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="8351" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]