Ecoride öppnar showroom i Göteborg

Elcykelföretaget från Göteborg öppnar nu Ecoride Experience Center på Övre Husargatan. På två våningar ryms både cykelbutik för konsumenterna och ett showroom för återförsäljarna.


Ecoride öppnar showroom i Göteborg
Nya butiken/showroomet ligger på Husargatan.

Ecoride gör precis som Burton gjorde med sin senaste Stockholmsetablering: slår ihop funktionen butik för konsument och showroom för återförsäljarna i samma lokal. I Ecorides fall på totalt 430 kvadrat. Bara ett urval av cyklar från aktuella serier ska visas upp i de luftigt inredda lokalerna. I nuläget modeller från produktserierna Ambassador, Tripper, Flexer och Loader. Etableringen blir en sorts hub där olika aktörer kan samlas kring varumärket.
– Vi har funnits i 13 år och insåg tidigt vikten av att ha direkt kommunikation med kunder, återförsäljare och leverantörer. Med Ecoride Experience har vi skapat en plats för alla som gillar elcyklar och gör att vi kommer närmare både återförsäljare och kunder, säger Ecorides grundare Martin Walleräng, i ett pressmeddelande.  
– Hit måste alla som brinner för elcyklar komma någon gång. Vi tror att det kommer skapas spännande synergier när vi skapar en gemensam plats för både våra slutkunder och återförsäljare, fortsätter han.    

Sedan starten 2008 har varumärket hunnit bygga 100 000 elcyklar och är i representerade både via cirka 200 återförsäljare och via egna butiker i Göteborg, Stockholm och Malmö. Just i Göteborg kommer företaget ha totalt fyra lokaler på samma gata. 
– Vi har i flera år velat ha en lokal där vi både kan visa våra elcyklar för återförsäljare och säljer våra produkter direkt till slutkunderna. Nu kommer vi ha fyra lokaler i rad på Övre Husargatan. Den gamla butiken blir en verkstad med fem-sex reparationsplatser. Samtidigt blir vår gamla verkstad en monteringshall där vi monterar ihop cyklar som ska ut till konsumenter, berättar Martin Walleräng.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="8452" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]