Vartex ökar sitt fokus på fitness och motorcykel – vill dubbla omsättningen

Tillsammans med sin finansiella partner We Commerce AB förvärvar Vartex verksamheterna Fitness och MC från nederländska koncernen Accell Group.

Vartex ökar sitt fokus på fitness och motorcykel – vill dubbla omsättningen
Thomas Bengtsson axlar vd-rollen i Vartex AB.

Planen är att verksamheterna ska drivas vidare med samma inriktning som tidigare, men ha ett ytterligare förstärkt fokus på kärnområdena fitness och mc. Thomas Bengtsson, idag ansvarig för Vartex fitnessavdelning, tillträder som vd i det nya bolaget Vartex AB.
– Vartex kommer nu vara ett ägarlett företag där vi samtidigt kan vara trygga med en långsiktig finansiell stabilitet genom ett partnerskap med We Commerce AB, säger Thomas Bengtsson, i ett pressmeddelande.
Förändringen innebär även enligt uppgift att den tidigare Vartex-vd:n Mats Douhan istället kommer leda Tunturi Sweden AB, som i sin tur kommer fortsätta driva cykelnischen med varumärken som Tunturi, Batavus, Lapierre och Ghost.

Vartex AB driver bland annat varumärket Master Fitness, som är stora i Norden inom träningsprodukter för både motionärer och proffsutövare. Företaget är även en av de ledande distributörerna av motorcykelprodukter i Sverige. Nya Vartex kommer att koncentrera sig på kärnverksamheterna inom områdena fitness & mc och har som målsättning att dubbla sin omsättning, inom fem år. De kommer även, precis som tidigare, att hantera hela kedjan från idé och design till försäljning och distribution.
– Vi är mycket glada över att den här affären gick igenom. Vi tror mycket starkt på Vartex Fitness & MC och är entusiastiska över att kunna fokusera fullt ut på våra kärnområden inom fitness och mc och med dem växa ytterligare i Sverige och Norden. Vi kommer fortsatt arbeta hårt med både egna varumärken samt de externa varumärken som vi representerar, säger Thomas Bengtsson.

Personalstaben på Fitness & MC är oförändrad och kommer i fortsättningen drivas genom befintlig ledning hos Vartex. Kontor och showroom kommer även i fortsättningen att ligga i Varberg.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Vartex AB

    Vår affärsidé är att verka som rikstäckande grossist i hela tvåhjulssektorn, dvs cykel, moped, mc, samt motionsredskap.

  • Tunturi Sweden AB

    Tunturi Sweden AB, cykelleverantör med varumärken: Batavus, Lapierre, Tunturi, Haibike, Ghost, Winora. Kontor med stort showroom i Varberg.

    Tunturi Sweden AB ingår i Tunturi Finland som i sin tur ingår i ...

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="8507" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]