Svenskarna planerar för svemester även i år

Enligt en nyligen genomförd enkätundersökning som Sveriges Radio låtit göra blir det svemester även i år för de flesta svenska konsumenter.

Det lutar åt att svenskarna kommer semester på hemmaplan även i år. Det visar en enkätundersökning som Sveriges radio låtit utföra. Totalt har drygt 16 000 svenskar svarat i enkäten och drygt 30 procent svarar att det är svemester som gäller även 2021, även om planerna hålls ganska öppna tills man vet mer om pandemiläget. Fyra av tio väntar med att spika sina semesterplaner tills sommaren står för dörren.
Men bara 15 procent anges planera för en Europasemester. 

Trycket på Sverigeupplevelser syns även på Svenska Turistföreningens bokningsläge, vars beläggningar ligger 9 procent högre jämfört med samma period föregående år, 2020.
Förra året var till exempel sökordet ”tält” ett av de mest använda sökorden på Tradera. Och även i år verkar behovet av friluftsutrustning bli stort, både som nyköp och som kompletteringsköp. Produkter som kängor, sovsäckar, liggunderlag, stormkök och tillbehör brukar vanligtvis förknippas med en aktiv semester på hemmaplan.
Enkäten har genomförts av Novus, på uppdrag av Sveriges Radio.     

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="8515" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]