YMR på klassisk mark och fler samarbeten runt hörnet

Löparkläderna från YMR Track Club når ständigt nya löp- och modeintresserade. Nu tar varumärket klivet över Atlanten när YMR börjar säljas i en av New Yorks mest legendariska löparbutiker.

På kort tid har de uppmärksammats i allt från Runners World till Vogue och hittar till allt fler löparälskare över hela världen. YMR Track Club har minst sagt medvind. Så här säger Peter Häggström Lindecrantz, grundare och vd på YMR Track Club i samband med att varumärkets kläder den här veckan börjar säljas i en minst sagt legendarisk löparbutik i New York.

– Ja, just nu växer vi kraftigt och vinner allt fler kunder från USA som handlar på vår sajt. Jag är stolt och glad över den nya samarbetet med den legendariska löparbutiken Brooklyn Running Company som har en lång historik av att sälja kläder till dem medvetna löparen.

Peter, hur har det varit möjligt att slå igenom i USA? 

Det är nog lite tidigt att säga ”att vi slagit igenom i USA” redan, men vi har helt klart fått en bra start med en butikskedja i New York som kompletterar vår befintliga försäljning via ymrtrackclub.com Vi har redan från början tänkt internationellt vilket jag tror är anledningen till att vi nu vinner både B2B och B2C-kunder. 
 
Hur viktigt är det för varumärket, sett till PR kontra försäljning i detta steg? 
– Det är en kombination skulle jag vilja säga, men alla affärer vi gör är utifrån ambitionen att de ska vara lönsamma. 
 
Har ni några planer på att sälja mer hos ÅF i Sverige/utomlands, isåf var?
– Vi är sparsamma med samarbeten, men ett nytt spännande samarbete på hemmaplan väntar runt hörnet, som jag är otroligt stolt över, säger Peter utan att avslöja mer trots snälla påtryckningar från Sportfack.
 
Ngr planer på egen butik, pop up eller något annat liknande framöver? 
– Vi har en liten bit kvar tills dess men det är absolut en målsättning framåt. 
 
Om vi jämför 2020 med 2019 omsättnignsmässigt och vidare ser ut som att ni gör vinst för första gången 2021. I så fall, vad vill ni investera i då? 
– Vi är på god väg mot det och då kommer vi framför allt att investera ännu mer i vårt hållbarhetsarbete och i marknadsföring.
 
Brooklyn Running Company är enligt utsago den enda oberoende ägardrivna löparspecialisten i hela New York. Grundat 2013 har BRC numera två butiker, i stadsdelarna Park Slope och Williamsburg, Brooklyn.
[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="8561" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]