Speedplays pedaler är tillbaka – i Wahootappning

Speedplays klassiska pedaler har 30 år på nacken. Nu kommer de i en ny uppdaterad serie som rullar ut nu under våren.

För dryga 30 år sedan togs Speedplaypedalerna fram i ett garage i Kalifornien och många har gillat dem för sin dubbelsidiga infästning och sin anpassning för landsvägsbruk. Även triathleter brukar gå igång på modellen.
Nu kommer en ny, uppdaterad serie signerad Wahoo (saluförs i Sverige av RLVNT) som består av fyra varianter, som ska ha bättre aerodynamiska egenskaper med produktnamn som Zero, Comp, Nano och Aero – varav vissa lanseras redan nu under våren. Ytterligare en ny version, Powrlink Zero, kommer under sommaren.

Speedplays pedaler är tillbaka – i Wahootappning
Den nya Speedplay-familjen.

Rent tekniskt så inkluderar uppdateringarna ”justerbar float på alla klossar (0-15 grader), förseglad bäring för minimalt underhåll och ökad hållbarhet genom en uppdaterad pedalkropp”. Och istället för skiftnyckel används nu insexnyckel vid installation.
Triathleten och Ironman-vinnaren Jan Frodeno, vars årliga cykeldos brukar ligga kring sisådär 2 000 mil, är en av de som fastnat för pedalerna. 
– Jag har förlitat mig på Speedplay under den största delen av min karriär, framförallt på grund av deras pålitlighet och möjlighet till att verkligen skräddarsy positionen av min fot. Jag cyklar över 20 000 kilometer under ett år och med förbättringarna som Wahoo genomfört är jag säker på att mina pedaler kommer fungera perfekt samtidigt som biomekaniken på den viktigaste kontaktpunkten kan behållas, säger Jan Frodeno, i ett pressmeddelande.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="8563" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]