Monark Excercise i tungt avtal

Monark Excercise har skrivit ett större avtal med Postnord gällande leverans av i Vansbro tillverkade cargocyklar samt service för cyklarna under tre år.

Sportfack når en glad och optimistisk vd Daniel Mäkinen, som berättar att bolaget var en av Postnords tre utvalda leverantörer (De andra är tyska Pendix och B-bike från Danmark) i en stor omställning för Postnord.

– Postnord går igenom sin största transformering någonsin och har som mål att bli koldioxidfria på sikt. Vi har haft ett långt samarbete med Postnord. När de kom till oss för ett drygt år sedan behövde de just en sådan vi redan gjort, en trehjuling med två hjul bak.

Modellen, Centro, kommer att levereras i tre versioner anpassad till Postnords behov och mäter i den största storleken en kubikmeter last och med 150 kilos lastmöjlighet. Just lastcyklar har den senaste tiden svängt mot att bli Monarks viktigaste segment. 

– Sports & Medical har haft det motigt under pandemin när universitet varit stängda. Men Bianchi som även ligger under oss och cargo växer starkt och cargo är definitivt framtiden för oss, säger Daniel och fortsätter.

I Sportfack nummer 3 2021 läser du en längre intervju med Monark Excercise vd om avtalet. 

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="8604" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]