Fjällrävens nya spillkollektion – så ser den ut

Svenska Fjällräven ansluter sig till raden av varumärken som gör nya plagg av spillmaterial. De har tidigare använt restull från köttindustrin till foder, men nu kör man lapptäckedesign med spillbitar av G1000-väv från den egna produktionen till kollektionen Samlaren.


Fjällrävens nya spillkollektion - så ser den ut

Att använda spillmaterial som blir över i den ordinarie produktionen har verkligen blivit glödhett bland skandinaviska outdoorvarumärken. Haglöfs gör det, Aclima gör det i sin Reborn-kollektion, Ivanhoe i sina plädar, Skhoop har börjat göra det i sina jackor. Det finns fler exempel. Nu släpper även Fjällräven en kollektion av spillmaterial.
Tidigare har varumärket använt spillull från köttproduktion som stoppning i utvalda ryggsäckar, men nu använder man eget spillmaterial som blivit över från den egna produktionen i väverier och fabriker. Alla plaggen ska ha samma funktion som ordinarie plagg.

Fjällrävens nya spillkollektion - så ser den ut

Namnet är Samlaren och samtliga produkter inom den begränsade första serien är numrerade. Det är nog ingen vild gissning att det kommer en uppföljning som omfattar fler produkter. Till denna kollektion har Fjällräven använt överblivet G-1000-tyg till den klassiska Grönlandsjackan, Kånkenryggan, en keps och till sin totebag-väska. Kollektionen lanseras idag, den 1 mars.  
I dagsläget säljs Fjällrävens produkter i ett 70-tal länder, både i egenbrandade butiker och genom återförsäljare. Företaget, som ingår i Fenix Outdoor Grouop, öppnade även en egen onlinebutik 2013.

Fjällrävens nya spillkollektion - så ser den ut
Samtliga produkter i den första serien är numrerade.
[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="8608" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]