Hetaste handelsjobben 2021

Karriärplattformen Linkedin har kartlagt vilka jobb som vuxit mest under corona och vi har plockat ut det som kan vara relevanta för sportbranschen. Är du till exempel sociala medier-expert eller digital strateg så har du en strålande jobbframtid. Här har du hela listan.


Hetaste handelsjobben 2021
Lisa Gunnarsson, Linkedins Nordenchef.

Dagens jobbmarknad är stentuff, särskilt i spåren av corona. Men det finns också funktioner och titlar som är starkt efterfrågade – som ett direkt resultat av coronavågens effekter och de nya behov som väckts eller accelererat under förra året. Linkedin har kartlagt vilka yrkesroller som sett den kraftigaste tillväxten från april till oktober 2020, jämfört med föregående år.    
Lisa Gunnarsson, Nordenchef på LinkedIn säger:
–Pandemin har bidragit till att flera branscher nu befinner sig i kris. Samtidigt skapas nya möjligheter, exempelvis inom e-handeln. Många handlade online redan innan covid-19-utbrottet men få kunde förutse vilken enorm ökning vi skulle se under 2020, vilket har skapat många arbetstillfällen. Det är också glädjande att efterfrågan på digitala marknadsförare och sociala medier-experter växer bland arbetsgivarna, ett resultat av att företag satsar på sin digitala närvaro för att nå ut till sina målgrupper.

Vi har plockat ut de mest relevanta områdena i Linkedin-rapporten, med sport- och outdoorögonen på. Vi har även sett mönstren till viss del i den senaste tidens platsannonser på sportfack.se.
Här är de mest eftertraktade yrkena och regionerna just nu.

1. E-handel
Ett ökat tryck från konsumenthåll skapar en stor efterfrågan på medarbetare som kan säkra hela kedjan från klick till leverans.
Hetaste titlarna: Supply Chain Associate, Head Of Supply Chain Management, Supply Chain Specialist, Supply Chain Supervisor och logistiker.
Efterfrågade kunskaper: Logistikhantering, lagerverksamhet, supply chain-hantering, supply chain-optimering och orderhantering.
Här finns jobben: Stockholm, Helsingborg, Göteborg, Halmstad och Jönköping.    

2. Affärsutveckling och försäljning
En jobbsektor som växte med 67 % under 2020 och till stor handlar om hur man behöver ställa om rent strategiskt för att hitta och locka kunderna.  
Hetaste titlarna: Strategisk rådgivare, Business Expert, specialister inom direktförsäljning, affärsutvecklingschef och analytiker med inriktning affärsstrategi.
Efterfrågade kunskaper: B2B-försäljning, E-handel, affärsutveckling, försäljning och account management.
Här finns jobben: Stockholm, Västerås, Karlstad och Göteborg.  

3. Produktutveckling och produkthantering
När alltfler handlade online under fjolåret behövde många företag investera i både produktdesign och produktutveckling för att kunna garantera en sömlös köpupplevelse.
Hetaste titlarna: Product Team Manager, Vice President Of Products, produktdesignkonsult och produktutvecklingsspecialist.
Efterfrågade kunskaper: Produktutveckling, produkthantering och produktdesign.
Här finns jobben: Stockholm, Göteborg, och Uppsala.

4. Marknadsföring och sociala medier
Knappast ett område som behöver förklaras. I takt med att alla vill driva mer trafik till sina landningssidor kommer tjänster inom digital marknadsföring och sociala medier in i bilden. Men det gäller också att ha en strategi och ett helikopterperspektiv, så att budskap och tonalitet hänger ihop.
Hetaste titlarna: Digital strateg, marknadsanalytiker, marknadsföringskonsult, Social Media Marketing Manager och growth specialist.
Efterfrågade kunskaper: Google Analytics, Marketing Automation, Google Tag Manager, digital strategi och growth hacking.
Här finns jobben: Stockholm, Göteborg, Borås och Västerås.

5. Data och analys
När e-handeln sköt i höjden och investeringarna likaså, blev data och analys viktiga redskap. I kategorin finns gärna personer med erfarenhet inom mjukvaruutveckling och affärsanalys.
Hetaste titlarna: Dataanalytiker, dataingenjör, analyschef och analysspecialist.
Efterfrågade kunskaper: Datateknik, SQL, Tableau, Apache Spark och Python.
Här finns jobben: Uppsala, Örebro, Linköping och Stockholm.