Isponytt: Anorak tog hem totalsegern i Scandinavian Outdoor Award

Nu är alla vinnare korade i den årliga produkttävlingen bland Scandinavia Outdoor Groups medlemsföretag. Sportfack har hela listan över samtliga kategorivinnare.

Isponytt: Anorak tog hem totalsegern i Scandinavian Outdoor Award
Bergans nya anorak Future labs 05.B.

Det blev en jacka som tog hem totalsegern i Scandinavian Outdoor Award, där 66 medlemsföretag tävlar om utmärkelserna. Bergans går vidare med sitt Spinnova-samarbete och utvecklar produkter med cirkulärt tänk I process och materialval. Deras anorak ”Bergans future labs 05.B Anorak” fick det största priset ”Overall winner” i Scandinavian Outdoor Award, ett priskoncept som har Scandinavian Outdoor Group som avsändare.

Motiveringen lyder: ”Förra vintern gav juryn Sustainability Award till future.labs.05.A, då för en ryggsäck i urban stil tillverkad av 100 % hållbart och cirkulärt Spinnova-material. Med 05.B Anorak visar de att projektet verkligen fungerar. Materialet – en blandning av Spinnova-fibrer, Tencel och Organic Cotton – har en skön känsla och jackan är både snygg och bekväm. För att göra tyget vattentåligt behandlas det med ett traditionellt Halley Stevensons-vax som inte äventyrar anorakens cirkulära egenskaper. Bergans har tagit begreppet cirkulärt till nästa nivå.”

Spinnova och Bergans har som ambition att skapa och utveckla kläder för morgondagen. Priset kanske både gladde och stressade upp Bergans vd Jan Tore Jensen, som fick gå ut med informationen att jackan ännu inte finns att köpa in:
– Jag vill betona att den här produkten inte kan köpas redan, säger Bergans vd Jan Tore Jensen. I själva verket har den inte haft sin officiella lansering ännu på grund av Covid-pandemin.

Isponytt: Anorak tog hem totalsegern i Scandinavian Outdoor Award
Sasta Peski W jacket

Apparel award
Sastas Peski W Jacket
Sasta tog hem priset ”apparel award” för sin jacka i ”Ventile organic”, en odlad organisk bomull som är fri från bekämpningsmedel eller kemiska gödningsmedel och produceras i Schweiz.
Inget membran eller impregnering, istället ska bomullsfibrerna svälla vid fuktig väderlek och gör atyget vattenavvisande.

Isponytt: Anorak tog hem totalsegern i Scandinavian Outdoor Award
Vikingayxan från norska Øyo.

Hardware award
Vikingøks
Norska Øyo har tagit fram en yxa som är en exakt kopia av en vikingayxa som hittades nära bolagets egna produktionsanläggningar i Geilo. Perfekt för alla hängivna fans som följt Netflix-serien Vikings slaviskt. 33 centimeter och väger 545 gram.

Isponytt: Anorak tog hem totalsegern i Scandinavian Outdoor Award
Alfas och Rottefellas nya mixkoncept.

Footwear award
Alfa Sko + Rottefella / Rottefella Xplore + Alfa Free A/P/S GTX
Norska Alfa samarbetar med landskollegorna på Rottefella och har gjort en kombinerad pjäxa och bindning. Ett nytt koncept som ska göra att användaren kan dra nytta av skidans egenskaper och fulla styrka ge mer stadga i sin turåkning. Bindningen ska vara lätt att kliva i och ur. Litet frågetecken för hur det funkar i praktiken.

Isponytt: Anorak tog hem totalsegern i Scandinavian Outdoor Award
Reimas nya Muutun-jacka.

Kids award
Reima / Muutun Jacket
Utbudet av högkvalitativa barnkläder bara ökar. ”Muutun” är finska och betyder ”jag byter” eller ”jag förvandlar”, vilket ska vara en tydlig ordlek för Reimas hållbarhetsarbete. Bland annat arbetar Reima mycket med monomaterial. Den här jackan är tillverkad av 100 % polyester, vilket gör den helt återvinningsbar. Även knappar och blixtlåset kan återvinnas.

Isponytt: Anorak tog hem totalsegern i Scandinavian Outdoor Award

Sustanability award
Icebugs concept ”Follow the Footprints”
Svenska Icebug som tar steg för steg mot en hållbar produktionsmodell har tagit fram ett mätsystem så att både återförsäljare och konsumenter kan få inblick i klimatpåverkan för alla Icebugs skor. Follow the Footprints är utvecklat ihop med TrusTrace.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Scandinavian Outdoor Group

    Scandinavian Outdoor Group är en medlemsorganisation för skandinaviska varumärken. De arbetar för att hitta synergier som stärker medlemmarna och skandinavisk outdoor i stort, till exempel Scandinavian Village på de stora ...

  • Bergans Nordic AB

    Försäljning och lagerhållning av Bergans of Norway. Sortimentet: friluftsliv, fjällsport, skidåkning, lifestyle, barn och ungdom, sovsäckar, tält ryggsäckar och bärstolar. Ally hopfällbara kanoter.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="8693" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]