We Are Spindye i nytt sportmodesamarbete

Svenska miljötechbolaget We Are Spindye har avslöjat ännu ett samarbetspartner. Denna gång handlar det om en av de senaste årens bolagsraketer som använt Spindyes infärgningsteknik.

We Are Spindye fortsätter utöka sin portfölj av samarbetspartners inom sportmodebranschen. Efter Freitag, Fjällräven, Quiksilver, Henry Lloyd, Bergans och modebolag som H&M, Tiger of Sweden och Filippa K är man nu en av leverantörerna till H&M-ägda Arkets nya sportkollektion som precis presenterats.

Arket, som startade i Sverige 2017, har redan idag 21 fysiska butiker i sju länder och finns online på 29 markander runt om i världen. 

För sin sportmodekollektion anävnder Arket We Are Spindyes infärgningsprocess infärgningsprocess av återvunnen polyester som reducerar vattenåtgången med 75 procent, kemikalieåtgången med 90 procent och utsläppen av Co2 med 30 procent jämfört med traditionell vatteninfärgning av tyg.

– Vi är naturligtvis jätteglada och peppade över att få medverka som en leverantör till Arkets nya sportkollektion och det är en viktig milstolpe för oss, säger We Are Spindyes vd Andreas Andrén, i ett pressmeddelande. Vi kan i och med detta visa ett gott exempel på vår produktionskapacitet som är skalbar med omedelbar verkan och kan erbjuda en flexibel prisbild.

 

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="8723" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]