Teslas elektrifierade fotbollsskor

Fotbolls-EM 2021 och en miljardindustri inom sportprodukter har precis fått en lika framtidsinriktad som tung deltagare. Sportfack har bilderna på fotbollsskorna från – Tesla.

Teslas design har så smått börjat ta sig utanför fordonsindustrin. För några år sedan kom en surfbräda från elbilstillverkaren. Och nu är fotbollskorna här.

Men absolut, Sportfack kan direkt säga, att detta är konceptdesign rakt igenom och ingen produkt som utkommer lagom till herrarnas fotbolls-EM. Tyvärr kanske. För tänk ett par fotbollsskor med lysande i Teslas design visar på vilket sätt idrottsindustrin är på väg mot. Cykelindustrin har redan integrerat GPS, låsmöjligheter, appar och en mängd andra möjligheter. Och med mer AI, data och en ny generation användare av sportutrustning så är digitala sportprodukter en spänannde framtid som vi säkerligen snart får se mer av.

Bakom skodesignen står kompetent personal. Hussain Almossawi är en tidigare designer från både Nike och Adidas, nu hos Tesla, ställde sig frågan; tänk om företaget med sina resurser, kreativitet och otroligt rika vd beslutat att gå längre än sportbilar och designa även sportutrustning.

Skorna är osnörda och är gjorda i ett elektroluminescerande tyg vilket som bilderna visar skapar ljusa linjer på sidan, vilket leder till en glödande, pulserande Tesla-logotyp på baksidan. Dessutom lyser även dubbarna, vilket borde dra till sig blickarna på en mörk, svensk försäsongsplan i januari. Framtiden är ljus.

Teslas elektrifierade fotbollsskor
Teslas elektrifierade fotbollsskor
[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="8751" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]