Friskis & Svettis listar nio träningsspaningar

2020 var ett speciellt träningsår. Friskis & Svettis, som satsade på uteträning och onlinepass, listar nio träningstrender de tror får genomslag under 2021.

1. Skogen är inne
Pandemin förde med sig mycket elände, men den fick oss i alla fall att komma ut i naturen. Många vandrar, vinterbadar och ses i skogen tillsammans med vänner. Utevistelsen kopplas till nästan en existentiell upplevelse.

2. Passen har flyttat ut
Inte bara skogens lockelser har tagit oss ut i friska luften. Friskis började med utepass redan i våras för att tillgängliggöra träning i en tuff tid. Att kunna erbjuda träning på fler nya platser är en utveckling vi tror starkt på.

3. Hemma är det nya gymmet
Under det senaste året har många tvingats till att testa att träna hemma och upptäckte att man gillar det. Det är många gästrum och förråd som har blivit gym i år (2020, reds anm.).

4. Skärmtid med puls
En utveckling som har möjliggjort hemmaträningen är det ökade utbudet av digital och streamad träning som fortsätter att växa och utvecklas i snabb takt.

5. Återhämtning i fokus
Yogapassen är några av de mest populära passen inom den digitala träningen. I de tider som råder kan det vara ett sätt att landa in och hitta ett lugn i allt som händer. Andra hittar återhämtning och ny energi i mer dynamiska yogapass.

6. Gymmet som fritidsgård
Redan förra året pekade på att fler yngre blev medlemmar på anläggningarna och det här är en växande trend. 

7. Styrketräning lockar kidsen
De fria vikterna och funktionella ytorna på gymmen har vuxit starkt de senaste åren och det finns inget som pekar mot att det skulle sluta växa. Styrketräning har blivit otroligt stort bland ungdomar.

8. Träningen som lek
Träning har för många gjort en helomvändning från att vara något som ”måste bli gjort” till att bli lekfullt och roligt. Aktiviteter som padel och mountainbike växer så det knakar och har gett träningen nya värden. Det är ett sätt att umgås och något man verkligen njuter av.  

9. Vi sneglar på idrottarna
Kommer ni ihåg för några år sedan när varenda kändis spottade ur sig en träningsbok tillsammans med sin PT? Så ser det inte ut idag. Idag är det idrottare som fungerar som en inspirationskälla för träningsbranschen.