Uppdaterad artikel: Lager 157 fortsätter satsa – köper nyöppnade XCC

Det var inte många veckor som nystartade butikskonceptet XCC I Ulricehamn hann köra i egen regi. Nu förvärvar kedjan Lager 157 butiken.

XCC Endurance Sport, som bolaget heter, startade nyligen ett nytt butikskoncept på Lassalyckans sportanläggning i Ulricehamn. Butiken öppnade i oktober. Sportfack berättade om planerna i maj, då sa entreprenören Ronnie Johannesson (som tidigare drivit Team Sportia-butik och driver bolaget tillsammans med Patrik Leiderth) bland annat:
– Det här är en fullskalig satsning på utrustning och service inom tre idrotter. Målet är att ta position som en av Sveriges absolut främsta specialister för utövare av längdskidor, cykel och löpning. Vi kommer rikta oss till elitutövare såväl som motionärer och nybörjare. Bra kvalitet och vassa varumärken är viktigt för alla konditionsidrottare.

Enligt kedjan Lager 157, vars vd Stefan Palm sedan länge själv haft ett stort längdintresse – och som de senaste åren har utökat sitt sport- och outdoorsortiment – har man nu förvärvat butikskonceptet. Det stod klart i fredags. Lager 157 öppnade precis även en fullsortimentbutik i finska Åbo, lagom till Black Week. Finland blir det tredje landet i Norden för Lager 157, förutom Sverige och Norge.

Kommer konceptet fortfarande heta XCC, eller brandas det med Lager 157? Och ambitionen är fortfarande att köra butikskoncept vid det planerade upplevelsecentret?
– Namn på konceptet är ännu inte beslutat. Men ja, tanken är att butiken ska ligga kvar på Lassalyckan där övriga anläggningar nu byggs ut. Idag har vi även gått ut med en rekryteringsannons där vi söker en sortimentsansvarig för hårdvara, så det är ju en spännande tid och ett superintressant uppdrag, berättar kommunikationschefen Johanna Winther, på Lager 157, till Sportfack.  

Vid Lassalyckan händer det just nu en hel del. Bland annat byggs hotellet ut och det växer snart upp ett gym och en padelanläggning, som tillägg till det redan befintliga utbudet. Det nya utbudet öppnar enligt plan upp i januari, i samband med världscuptävlingarna i längd. 

Sportfack återkommer med en utbyggd artikel i nummer 1/21 (ute 8 januari).   

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="8848" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]