Rossignol knyter till sig sprintexperten Jonna Sundling

Skräddarsydda pjäxor blev det slutgiltiga argumentet som gjorde att den svenska skidprofilen Jonna Sundling skrev på för Rossignol.

Jonna Sundling, som hade en riktigt vass säsong 2019-20, har nu skrivit på för att bli medlem i Rossignolteamet. Med en andraplats i sprintcupen och fem pallplatser i samma gren förra vintern är det en av de svenska damåkare som har störst förväntningar på sig. Att hon valde just Rossignol säger hon själv bland annat har att göra med att varumärket kunde erbjuda henne skräddarsydda pjäxor.
– Precis som min träning är viktig för mig är min utrustning viktig för mig. För att få toppklassresultat måste du ha utrustning i toppklass. Rossignol kunde förse mig med hela paketet både vad gäller skidor och pjäxor. Pjäxorna har varit ett problem för mig och det faktum att Rossignol kunde erbjuda skräddarsydda modeller som passar mig, i kombination med högklassiga skidor, avgjorde valet att gå med i Rossignol Team, berättar Jonna Sundling.
– Trots att Rossignol är en stor, internationell tillverkare har varumärket kunnat behålla en jordnära och intim känsla och det är något jag verkligen uppskattar. Jag uppfattar Rossignol-teamet som ett ödmjukt och hårt arbetande team som ständigt söker sätt att förbättra sig, fortsätter hon.  

Målen för Jonna Sundlings vinter är högt satta, med fokus på VM i Oberstdorf i februari och hon vill även fortsätta prestera bra i paradgrenen sprint.
– Ett av mina huvudmål är också att utvecklas i distanslopp för att bli en mer mångsidig åkare, avslutar Jonna Sundling.     

Relaterat företag i Sportregistret

  • Rossignol

    Rossignol Group har varumärkena Rossignol, Dynastar, Look, Lange och Kerma. Utrustning och kläder för längd och utförsåkning och cykel.