Jack Wolfskin får ny vd

Efter att ha varit vd-lösa i ett halvår står det nu klart vem som blir ny vd för Jack Wolfskin. Det blir en han, en person som rekryterats från Helly Hansen.


Jack Wolfskin får ny vd
Richard Collier.

Outdoorföretaget Jack Wolfskin, som varit vd-löst i ett halvår sedan Melody Harris Jensbach lämnade uppdraget, har nu hittat sin nya vd. Det blir Richard Collier från Helly Hansen, som axlar rollen. Richard har varit på Helly Hansen i Oslo de senaste 17 åren, senast som produktchef.
Förra vd:n Melody Harris Jensbach kommer i viss mån fortfarande att vara knuten till Jack Wolfskin, men ha en konsultroll. Bolaget ingår numera, sedan 2019, i Callaway Group.
– Richards breda och imponerande erfarenhet av ett multinationellt företag med flera varumärken kommer att bidra till att vidareutveckla Jack Wolfskin, säger Callaway Golfs VP för konfektion, Joe Flannery, i ett pressmeddelande.
– Förutom hans internationella affärskunnande och ledarskapsförmåga har han en stark förståelse för Jack Wolfskins kärnmarknad. Jag är övertygad om att hans erfarenhet och expertis kommer att bidra till fortsatt innovation och framgång för verksamheten, fortsätter Joe Flannery.

Jack Wolfskin har sitt huvudkontor i tyska Idstein och 47-årige Collier, som egentligen är brittisk medborgare, talar tyska. Han är gift och har tre barn.
– Jag känner till Jack Wolfskin och dess produkter väl, och jag är väldigt glad att få arbeta med det här fantastiska varumärket. Efter att ha arbetat i outdoorbranschen under många år beundrar jag hur företaget har vuxit och utvecklats, och samtidigt har introducerat exceptionella, miljömedvetna produkter på marknaden. Jag ser fram emot att arbeta med detta otroliga team för att driva ännu mer tillväxt och framgång, avslutar Richard Collier.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="8876" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]