Equip sköter sina egna varumärken i Finland

Rab och Low Alpine får den 1 december ett nytt, eget försäljningskontor i Finland. Kontoret blir helägt av Equip Outdoor Technologies Ltd, ägare av varumärkena.

Kontoret kommer att ledas av den lika rutinerade som passionerade outdoorexperten Heikki Tapaninen. Det är Heikki som sedan 2010 via sitt bolag WhiteBalance Oy distribuerat Rab och Lowe Alpine i Finland. 

– Med den nya försäljningsstrukturen kommer vi att kunna erbjuda en ännu mer direkt och skräddarsydd kundtjänst till våra värdefulla detaljhandelspartners i Finland, säger Andy Schimeck, global försäljningsdirektör hos Equip Outdoor. Detta steg är en del av vår företagsstrategi för internationell tillväxt och vi är mer än glada att ta det tillsammans med vår långvariga partner Heikki Tapaninen. 

Equip sköter sina egna varumärken i Finland
Heikki Tapaninen fortsätter med Rab och Lowe Alpine men i ny regi.

Andy Schimeck tillägger: 

– Vi vill tacka WhiteBalance Oy för deras utmärkta arbete och engagemang tidigare eftersom de starkt har bidragit till den kontinuerliga tillväxten av våra varumärken i Finland.

Det nya Equip-kontoret kommer att finnas i Helsingfors och innehålla ett modernt showroom där de senaste Rab- och Lowe Alpine-kollektionerna kommer att visas.

I Sverige sköts agenturen av varumärkena sedan i somras av Granitbiten.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="8933" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]