Han blir ny vd för Intersport

Marcus Wibergh lämnar sitt uppdrag efter tre hektiska år och en ny koncernchef är utsedd, som tar över på stört. Elgigantens vd blir styrelseordförande.


Han blir ny vd för Intersport
Pontus Pettersson tar över som ny vd för Intersport och Niclas Eriksson blir ny styrelseordförande.

Intersports styrelse har utsett Pontus Petersson till ny VD och koncernchef. Pontus kommer närmast från positionen som CFO, en roll som han haft sedan 2017. Men han har även tidigare erfarenhet från Intersport under sin tid inom affärsutveckling, logistik och IT. Pontus ersätter Marcus Wibergh som valt att gå vidare efter drygt tre år som VD. Marcus fortsätter som rådgivare till Intersport till februari 2021.
– Jag är glad och hedrad över förtroendet att få leda Intersport framåt. Sport och idrott bidrar till samhället på många sätt, från glädje och gemenskap till en bättre folkhälsa. Intersport spelar en viktig funktion för idrotten idag, inte minst tack vare vår starka lokala förankring, ett rikstäckande butiksnät och roll i föreningslivet. Vi ska bygga vidare på denna unika styrka för att möta framtidens handel, samtidigt som vi fortsätter bidra till ett bättre samhälle. Tillsammans med alla fantastiska medarbetare ser jag fram emot att göra Intersport till branschens bästa sportdestination för alla våra kunder, säger Pontus Petersson, ny VD på Intersport, i ett pressmeddelande.
– De senaste åren har vi tillsammans genomgått en stor förändringsresa, både affärs- och kulturmässigt, vilket jag är mycket stolt över. Vi har även tagit bolaget in i digitaliseringen genom att lansera flera initiativ i marknaden. Intersport har nu bättre förutsättningar att möta framtiden, och jag önskar Pontus och laget varmt lycka till, säger Marcus Wibergh.

I samband med VD-bytet utses Niclas Eriksson till ny styrelseordförande. Niclas är idag vd för Elgiganten och har varit styrelseledamot i Intersport sedan 2018. 

OBS! Sportfack kommer publicera en längre vd-intervju med Pontus Petersson i nummer 1/21. Intervjun görs under andra hälften av november. 

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="8929" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]