Shimano säljer schweizisk olja

Återförsäljarna av Shimanoprodukter kommer snart att kunna beställa produkter även från schweiziska Motorex, som tillverkar ett brett utbud av smörj- och rengöringsmedel för bland annat cykel.

Distributionsavtalet gäller från och med 1 januari 2021 och omfattar länderna Sverige, Danmark, Norge, Finland, Island, Frankrike, Italien, Belgien, Nederländerna, Polen, Turkiet, Malta, Baltikum, Spanien och Andorra.
I sortimentet ingår Motorex Bike Line-sprayer, liksom smörjmedel för kedjor, rengöringsprodukter, fett, gaffeloljor, liksom produkter i storpack för verkstäder.
– Motorex är en utökning av vår varumärkesportfölj som vi är mycket stolta över. Produkterna är av högsta kvalitet och det omtalade varumärket Motorex passar väl in i utbudet till våra kunder. Vi ser fram emot att bygga varumärket ytterligare på våra marknader och göra produkterna tillgängliga för alla våra återförsäljare och slutkonsumenter, säger Arjen Vinke, managing director för säljkontoren hos Shimano Europa, i ett pressmeddelande.
Shimano Europe B.V. fick ihop distributionsavtalet med Motorex i september och införsäljningen har nu påbörjats i Sverige, Danmark, Norge, Finland och Frankrike. 

Snabba fakta om Motorex

Företaget grundades så tidigt som 1917 och är ett oberoende familjeägt företag. Bolaget har sin bas i Langenthal, Schweiz, där totalt 370 personer är verksamma. De senaste åren har Motorex haft ett allt större miljöfokus och experimenterat med miljövänlig kemi.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Shimano Nordic AB

    Shimano Nordic AB är ett grossistföretag för delar och tillbehör för cykel och fiske, med flera starka agenturer. Leverans till Sverige, Island, Finland, Norge och Danmark året runt från centrallager i Holland.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="8937" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]