Stoppa pressarna: Ispomässan blir endast digital

Nu står det klart att Ispomässsan i München 2021 bara blir en digital mässa. Anledningen stavas corona.


Stoppa pressarna: Ispomässan blir endast digital

Det har länge känts som 50-50-läge om tyska Ispomässan skulle bli av eller inte. Många varumärken har anmält intresse för att ställa ut, om mässan skulle hållas. Nu kommer beskedet att den fysiska mässan ställs in och att man istället kör en renodlad digital mässa 1-5 februari, 2021. Beslutet är taget med tanke på den senaste tidens negativa corona-utveckling.  
Klaus Dittrich, styrelseordförande och VD för Messe München, säger i ett pressmeddelande:
– Kunderna, såväl vi som värd, har höga förväntningar på Ispo Münchens internationalitet och kvalitet. Under de nuvarande förhållandena kan vi inte uppfylla dessa förväntningar. Med Ispo Munich Online gör vi det möjligt för alla kunder runt om i världen att delta i evenemanget. Samtidigt kan vi skapa format som integrerar nya målgrupper. Jag är säker på att vi i februari kommer att uppleva ett evenemang som kommer att erbjuda digitala branschdiskussioner av högsta kvalitet. 

Nyckelämnena för mässan 2021 kommer vara: kreativitet och digitalisering, hälsa och hållbarhet. Ispo Munich kommer, som vanligt, att erbjuda många möjligheter till diskussion och interaktion. I synnerhet har vikten av sport och utomhusaktiviteter och deras koppling till hälsa ökat sedan början av coronaviruspandemin, menar Ispo.
Den här gången kommer även konsumenter att bjudas in för att träffa branschen och kunna ställa frågor direkt till företagen. Tekniken blir, som vid alla digitala sammankomster, en riktig nagelbitare. Hur intresset från svenska och skandinaviska varumärken, butiker och distributörer kommer bli och i vllken form de kommer att medverka återstår att se.      

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="8944" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]