Längdlandslaget väljer Silva

Svenska längdlandslaget har skrivit på ett samarbetsavtal med det svenska varumärket och kommer få sina pannlampor från Silva under två års tid.

För en längdskidåkare på våra breddgrader är pannlampan ett måste. Under försäsongsträningen tillbringas ungefär hälften av alla träningstimmar i mörker och då är pannlampan ett nödvändigt hjälpmedel. Landslaget har valt Silva som leverantör för de kommande två åren.
– Vi är oerhört stolta över att vi fick frågan att leverera pannlampor till svenska längdlandslaget. Det var självklart att gå in i samarbetet. Vi vet att många av de aktiva sedan tidigare använt våra produkter och att ingå ett officiellt samarbete känns helt rätt. Vi hoppas att vi med våra produkter och vår kunskap kan förbättra de aktivas träningsupplevelser under hösten och försäsongen, säger Madelene Jonsson Öhlin, Head of Sales & Marketing, Silva, i ett pressmeddelande.
– Vi kommer även göra riktade insatser för att utrusta vallateamet och andra funktioner med rätt belysning för att förenkla deras arbete under säsongen, fortsätter hon.

Åkarna är i regel ute efter kombinationen låg vikt och bra ljus, för att kunna nöta på bästa sätt ute i skidspåren.
– De aktiva behöver bästa förutsättningar för att kunna prestera när det gäller. Stor del av året är det mörkt på dagens andra pass och det krävs bra ljus i många timmar för att kunna genomföra passet oavsett om det är på skidor, rullskidor eller i trailskor och avtalet med Silva säkerställer att alla åkare får bästa förutsättningar, säger Anders Byström, landslagschef.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="8948" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]